De store nedbørsmengdene denne sommeren har gitt så mange slags nye erfaringer.

– Kom og se på soppen i vedskjulet, ropte min kjære her om dagen. Jeg tenkte straks på skummel veggsopp og ble litt bekymret.

Men så var det altså en sopp på jordgolvet i vedskjulet det var snakk om. Eller faktisk to, som stod der og raget som den naturligste ting av verden. Riktig flotte syntes vi de var, og døpte dem straks til vedskjulsopp.

Noe sånt hadde ingen av oss opplevd før, så vi ble raskt enige om å fortelle det til vår gode venn Soppeksperten. Han syntes dette var såpass spesielt at han var villig til å utsette middagen for å komme og ta vidunderet i øyesyn.

De to soppene ble fotografert og beundret og deretter lagt varsomt opp i en eske. Noen dager seinere kom svaret på e-post: Kompostsliresopp.

Er de ikke fine da?